kontakt@dejanlucka.com

Kategorija: Mentalitet

Dejan Lučka | O društvenim i pravnim temama

Cernobilj nas svakodnevni

Černobilj naš svakodnevni

RBMK reaktor je imao manu u dizajnu, koju su Sovjeti kasnije otklonili u ostalim postrojenjima, ali naše društvo svoju manu u dizajnu nema namjeru otkloniti, svesrdno je njegujući.

Kako se postepeno gubi sloboda

Kako se postepeno gubi sloboda

„Meni je draža opasna sloboda, nego mirno i sigurno ropstvo“, reče onomad Žan Žak Ruso. Ukoliko dođe onaj trenutak u kome, zbog konstantne višegodišnje nezainteresovanosti, ne budemo mogli nikako uticati ili pratiti radnje i odluke službenika i vlastodržaca jer ćemo biti zakonski onemogućeni da to uradimo, to će značiti da postajemo moderni robovi, pod iluzijom mira i sigurnosti, dok nam se „oni gore“ smiju u face, držeću u rukama uzde, a sjedeći na karucama koje su stavili na cjelokupan narod.

Policija protiv gradjana

Godina koju je pojela nepravda

U situaciji beznađa, Davidov slučaj je postao primjer, a borba za Davidovu pravdu je nesvjesno postala i borba protiv mnogih prijašnjih i sadašnjih nepravdi. Istina za Davida je postala i traženje istine za sve ostale koji su ubijani, premlaćivani, zastrašivani… a svoju pravicu dobili nisu. To nisu mogli neprimijetiti ni mnogi koji su blatili ljude na Trgu i pozivali na njihov odstrel. Pravda za Davida je postala simbol pravde za sve!

Ustase ubijaju logorase u koncentracionom logoru Jasenovac

Stjepan Lozo – sramotni revizionista

Lozino trabunjanje i revizionizam ne spada pod slobodu govora i naučno slobodno izražavanje, jer je zabranjeno veličanje nacionalsocijalizma i mijenjanje istorijskih činjenica koje se odnose na Holokaust ili podsticanje rasne mržnje.

Preglasavanje i diskriminacija za najbolje ljude - Zasjedanje oba vijeca Skupstine SRBiH u junu 1991

Preglasavanje i diskriminacija za najbolje ljude

Preglasavanje, diskriminacija i nemogućnost da se čuje sopstvena strana, kao i da se prezentuju i brane sopstveni interesi su rak rane savremene Bosne i Hercegovine, od njenih početaka pa do danas.