kontakt@dejanlucka.com

Kategorija: Obrazovanje

Dejan Lučka | O društvenim i pravnim temama

Unistavanje buducnosti Srpske

Уништавање будућности Српске

Након читања Нацрта Закона о високом образовању Републике Српске из новембра 2015. године, утисак је да ће образовање ићи путем којим је поодавно кренуло цијело друштво – путем јефтиног спектакла, квази реформи и лошег планирања будућности, уз уништавање и оног доброг што још увијек постоји.

Studentima se opet mazu oci

Студентима се опет мажу очи

Наравно, као и многе друге ствари, и ова, иако је привидно у корист, de facto је на штету студената Универзитета, а служи за чисто мазање очију студентској популацији и пребацивање лоптице на плећа другима.

Serije koje bi svaki pravnik trebalo da pogleda

Serije koje bi svaki pravnik trebalo da pogleda

Pravo je živo, stvarno i zanimljivo, a ne omeđeno „učenjem napamet“. Pravo obrazovanje se stiče na različite načine, a u tom diverzitetu često se vidi/iskusi dosta korisnijih stvari nego u obimnoj i raznovrsnoj literaturi koja se izučava na studijama.

Filmovi koje bi svaki pravnik trebalo da pogleda

Filmovi koje bi svaki pravnik trebalo da pogleda

Filmska industrija je napravila pregršt kvalitetnih ostvarenja koja se bave pravima i pravnicima i velika je šteta da studenti prava u nastavnom kurikulumu nikada ne odgledaju niti jedan film povezan sa strukom kojom se trebaju baviti.

Quo vadis visoko obrazovanje - Sivilo Univerziteta u Banjoj Luci

Quo vadis високо образовање?

Уколико сведеш на скрипта-смијурију памет једне земље, за остало се не требаш бринути. У већини режима у пропадању то раде непријатељски настројени убачени елементи и они који не желе добро тој земљи. Овдје су то урадили они који су друге називали издајницима и плаћеницима, док су они ситничарски тезгарили.