kontakt@dejanlucka.com

Kategorija: Politika

Dejan Lučka | O društvenim i pravnim temama

Samar nesposobnim vlastima u BiH

Šamar nesposobnim vlastima u BiH!

Analiza koju sam napisao za magazin BUKA Analiza je dostupna na sljedećem linku: Dejan Lučka: Šamar nesposobnim vlastima u BiH! Redovi na graničnim prelazima BiH i Srbije i mnogo vozila koja idu ka Beogradu. Ne, nije u pitanju evropska fudbalska utakmica bivšeg šampiona Evrope, niti je u pitanju veliki koncert neke od svjetskih muzičkih zvijezda.

Pročitaj više…

Problem je u tome, gospodo draga

Problem je u tome, gospodo draga…

Tekst koji sam napisao za magazin BUKA Tekst je dostupan na sljedećem linku: Problem je u tome, gospodo draga… Nije problem u mjerama koje se donose za zaštitu od koronavirusa. Pa čak nije problem ni to što one nisu svima po volji, jer je nemoguće svakome ugoditi. Problem je, gospodo draga, u tome što se

Pročitaj više…

Zasto su se dogodili neredi u Americi

Zašto su se dogodili neredi u Americi? Udar na Kongres je udar na narod

Analiza koju sam napisao za magazin BUKA Analiza je dostupna na sljedećem linku: Zašto su se dogodili neredi u Americi? Udar na Kongres je udar na narod Hiljade ljudi ispred zgrade predstavničkog tijela. Protestuje se protiv izbornih rezultata uz navode da su izbori pokradeni. Demonstranti probijaju više policijskih barikada i upadaju u zdanje gdje se

Pročitaj više…

Vidovdan kao prekretnica

Видовдан као историјска прекретница

Видовдан: Тајна конвенција из 1881. године, Атентат из 1914, Версајски мировни споразум из 1919, доношење Видовданског устава 1921, Резолуција Информбироа из 1948. и Пробој коридора 1992. године.

Cernobilj nas svakodnevni

Černobilj naš svakodnevni

RBMK reaktor je imao manu u dizajnu, koju su Sovjeti kasnije otklonili u ostalim postrojenjima, ali naše društvo svoju manu u dizajnu nema namjeru otkloniti, svesrdno je njegujući.